Zilver voor Hilversumse kok


Zilver voor Hilversumse kok

HILVERSUM – Ewan Liu van het Hilversumse Chinese specialiteitenrestaurant De Mangerie heeft met een Nederlands damesteam op het ‘World Championship of Chinese Cuisine’ twee keer zilveren medailles gehaald.

Drie dagen lang streden 48 teams met topchefs uit de internationale Chinese gastronomie in de Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement wordt eenmaal per vier jaar gehouden.

Namens Nederland trad er een bijzonder team aan, bestaande uit vier vrouwelijke restaurateurs die alle vier in ons land een gerenommeerde keuken leiden en die tijdens dit kampioenschap hoge ogen gooiden. Het bestond uit de dames Eveline Wu van restaurant Mood uit Eindhoven, Aya Ma van restaurant Alexander in Leiden, Lijun Wang van Asian Fusion uit Rotterdam, en Ewan Liu van De Mangerie aan de Diependaalselaan in Hilversum.

Ewan Liu trad ook als teamleider op. Deze vier vrouwelijke chefs hebben tussen al hun mannelijke topchefs uitstekend gepresteerd. Er werden door hen twee voorgerechten toebereid, twee gerechten met gevogelte en vis, een vleesgerecht, een vegetarische schotel en een dessert. Stuk voor stuk waren deze gerechten van een uitzonderlijk hoog culinair gehalte. Voor hun teamprestatie ontvingen zij van de jury een bokaal en een zilveren medaille. Daarnaast vielen ook hun individueel bereide gerechten in de prijzen. Zo werd het koude voorgerecht van de Hilversumse Ewan Liu in die categorie eveneens met een zilveren medaille beloond. Het Nederlandse damesteam heeft met deze prijzen in dit internationale veld een voortreffelijk resultaat behaald en veel indruk gemaakt.